velg riktig kredittkort

Velg et kredittkort som passer deg

Er du på jakt etter et bra kredittkort, men synes det er lett å gå seg bort i jungelen av ulike typer kort? Les videre, og du blir kanskje litt klokere.

Du har muligens bestemt deg for å skaffe deg et kredittkort, men du er usikker på hvordan du skal gå frem, og hva du bør velge? Det finnes et hav av ulike kredittkortselskaper, og det er ikke alltid lett å gjøre et godt valg når det kommer til valg av kredittkort. Siden det faktisk finnes så mange ulike kredittkort, så er det lett å forstå at folk flest synes det kan være utfordrende å velge et skikkelig kredittkort.

Det er særdeles viktig å være varsom når man skal velge et kredittkort. En del kredittkort har høy rente, og er du av den typen som ofte betaler for sent, så blir det raskt dyrt. Andre kort tilbyr rabattordninger, slik at du får rabatter når du handler. Det kan være på f.eks sportsutstyr, matvarer eller sko. Eller noe helt annet.

For å velge kredittkort, så kan det være greit å følge noen «regler.» Under er det ramset opp noen punkter det kan være verdt å verke seg når man skal skaffe seg et kredittkort:

1. Hvilket kredittkort vil du ha

De aller fleste har hørt om Mastercard og Visa, og de aller fleste vet også at dette er selskapene som blir brukt mest innenfor kredittkort. Velger du et Visakort eller et kort fra Mastercard, så kan du være trygg på at det vil fungere over hele verden. Men, Visa og Mastercard er kun selskapene som tilbyr selve tjenesten. Under disse to, så finnes det et hav av kredittkortselskaper som tilbyr ulike typer kort. Første steg kan være å sjekke kredittkortinfo.no. Her får du en flott oversikt over hvilken rente det er på kortene, om det er årsgebyr, hvor mye du har som kreditt osv.

2. Kredittkortet bør være tilpasset det behovet de ønskene du har

Er du på jakt etter et kort hvor det er billig å ta ut fra minibank, eller vil du ha et kort som gir deg 4% hver gang du fyller drivstoff? Dette er noe du bør tenke på før du bestiller et kredittkort, og du bør selvsagt velge et kort som passer ditt ønske og behov. Noen kredittkort har rabatter som varierer ut i fra hvilken måned du befinner deg i. Er du i januar, så er det kanskje rabatter på sportsutstyr, mens i mai er det rabatt på leiebil. Sjekk ut hva dine vaner egentlig er, og velg et kort ut i fra dette. Husk at et kredittkort er helt ufarlig, forutsatt at du bruker kortet på riktig måte.

3. Hva er renten?

Sjekk også hvor høy renten er om du ikke betaler. Dette er svært viktig, og noe du bør tenke spesielt over om du har som vane å betale for sent. Sjekk alt som står i kontrakten, slik at du ikke får deg en uheldig overraskelse senere. Tenk på dette; betaler du regningen i tide, så er det heller ingen kostnader ved å bruke kortet (så sant det ikke er et årsgebyr på det). Velg derfor et kort med lavest mulig rente om du stadig vekk betaler kredittkortregningen for sent.

Annet som kan være verdt å vite om kredittkort

Sikret mot konkurs

Kjøper du noe på nettet med et kredittkort, så får du varen før du egentlig betaler. Når man handler via kreditt, så reguleres kjøpet gjennom Finansavtalelovens paragrafer. Hvis du f.eks kjøper en flybillett på kreditt, og flyselskapet går konkurs før du skal reise, så har du rett på å få pengene refundert av kredittkortselskapet.

Kjøp på nett

Kredittkortet er lett å bruke når man handler på nett, men det er også lett for svindlere å misbruke et kredittkort om du ikke er forsiktig nok. Skulle du være så uheldig at noen svindler ditt kredittkort, så kan du få tapet dekket av selskapet som leverer kredittkortet til deg.

Som du kan lese ovenfor, så er et kredittkort et verktøy som kan være svært nyttig i mange situasjoner. Ønsker du å få mer info om hva et kredittkort er, så kan du lese mer her.

Til slutt; husk å les alle papirer du mottar i forbindelse med kredittkortet nøye. På den måten så unngår du å få ubehagelige overraskelser senere. De fleste kredittkortselskaper er meget seriøse, så du trenger egentlig ikke å bekymre deg for å bli lurt her.