Refinansiering av gjeld

Refinansiering kan være noe å tenke på, om du har gammel gjeld. Flere og flere blir hjulpet ut av gjeldskriser grunnet refinansering av lån og kredittkort. Ved å refinansiere lånet, så vil man få en bedre nedbetalingsplan, og man blir som regel raskere gjeldfri. Hvis du ikke refinansierer lånet, så kan mye av pengene gå rett ut i luften i form av renter og gebyrer. Dette vil nok de fleste unngå i størst mulig grad. Gjelden forsvinner ikke ved at du refinansierer, men du kan bruke de pengene du sparer på helt andre ting.

Det som skjer, er at man samler all gjeld under én kreditor. Hvis du f.eks har gjeld hos tre ulike selskaper, så kan man refinansisere, og samle all gjelden under ett. På den måten får man bedre oversikt, sparer penger, og en enklere hverdag.

Gjeldfri

Refinansierer du lånene dine, så vil du bli raskere gjeldfri. Enkelt og greit. Selskapet du knytter kontakt til i forhold til refinansiering, vil tilby deg en bedre rente, og ett lån som kun betales til dem. Dette gir deg en enklere hverdag, siden du kun trenger å forholde deg til ett selskap.

Hvor mye kan du spare?

Du kan ofte spare mye penger ved å refinansiere lån som du har fra før av. La oss si du har tre ulike lån med en rente på 15%. Har du totalt 100.000 i lån, så betaler du 15.000 i renter hvert år. Dette er et svært forenklet regnestykke, men du får en viss oversikt over hva du kan spare. La oss videre si at du får ett lån samlet under ett selskap. Kanskje du klarer å få forhandlet frem en rente på 8%. Har du 100.000 i lån, og renten er 8%, så betaler du 8.000 kr pr år. Man betaler gjerne rentene pr måned, og rentebeløpet varierer i forhold til om du har et annuitetslån eller serielån. Men regnestykket er forenklet for at du som leser skal få et klart bilde på forskjellene når renten endrer seg.

Hvis du betaler 8.000 pr år, i stedet for 15.000 pr år, så sparer du 7.000 kr pr år. Det er ganske mye penger som du heller kan bruke på å betale ned enda mer gjeld, eller på noe annet som du lenge har ønsket deg.

Et annet eksempel er økonomien til Per som har 2 ulike gjeld på kredittkort (totalt 20.000), og et sms-lån (totalt 30.000) han tok opp for en god stund siden. Renten på kredittkortene er ca 25%, og renten på sms-lånet er ca 30%. Du ser raskt at dette blir en svært høy rente, og veldig dyrt for Per. Den totale gjelden til Per er 50.000, og det er denne summen vi ønsker å refinansiere til ett samlet lån. Man tar da opp et nytt lån på 50.000 i en bank som tilbyr en god rente, og så betaler man raskt ned de andre dyre lånene på kjappest mulig måte. Da sitter du igjen med ett lån med en gunstigere rente enn den du startet med.

Hvordan

Det første du må gjøre, er å kontakte et selskap som kan refinansiere lån. Det finnes mange ulike tilbydere som gjør dette for deg. Tar du et raskt søk i din favorittsøkemotor, så vil du raskt finne en del ulike tilbydere som kan hjelpe deg med dette. Du finner også mye bra informasjon på om refinansiering av gjeld på linken du ser her.

Hvem

Det finnes i utgangspunktet ingen regler på hvem som kan søke, men det er lettere om du ikke har betalingsanmerkninger eller inkassokrav fra før av. Det er derfor det er så lurt å refinansiere før det er for sent. Gjør noe med det før du havner i et enda dypere hull som ikke har noen utvei.

Oppsummering

Det er mange fordeler ved å refinansiere lånene dine under ett lån. Her er noen av de:

  • du forholder deg til kun ett selskap
  • du får et fast beløp som du betaler hver måned
  • bedre forutsigbarhet
  • stort sett bedre rente
  • du sover bedre om natten

Så, er du ute etter å refinansiere smålån, så er det ingen grunn til å vente lenger. Få ut fingeren i dag, og gjør noe med det. Lykke til.