Lån penger uten sikkerhet – finn gode forbrukslån

Leter du etter gode forbrukslån? Lær mer om forbrukslån her, og hva som er viktig å huske når du skal låne penger.

Drømmer du om en tur til sydlige strøk, en ny bil eller penger til oppussing av huset, så kan et forbrukslån være en god løsning for deg. Her kreves ingen sikkerhet som pant for lånet, og det stilles ingen krav til hva du skal bruke pengene til. I tillegg er det raskt og enkelt å søke om et forbrukslån.

Et forbrukslån kan brukes til akkurat det du selv vil, noe som åpner for mange muligheter. På grunn av at det ikke stilles krav til sikkerhet ved forbrukslån har slike lån ofte høyere renter enn vanlige lån. Derfor er det viktig å huske på dette når man søker og at man er sikker på å kunne betale avdragene innen betalingsfristen.

For å finne det mest økonomiske forbrukslånet er det viktigste å undersøke hvilke lån som har lavest rente. Dermed slipper du å betale høye summer i renteutgifter, noe som kan resultere i at du sparer flere tusen kroner i året ved å finne det forbrukslånet som har den laveste renten. Det lønner seg alltid å investere litt ekstra tid i å innhente tilbud fra flere banker og sammenligne tilbudene før du bestemmer deg. Dette kan spare deg for mange unødvendige utgifter på renter.

I dag er det flere banker og lånetilbydere som tilbyr forbrukslån, men betingelsene og rentene er forskjellige fra bank til bank. Derfor kan du finne fram til den laveste renten ved å sammenligne tilbud fra flere forskjellige banker. Undersøk både den nominelle og den effektive renten samt nedbetalingstiden ved tilbudene. Renten avgjøres ut fra din personlige økonomi, derfor kan denne variere mye.

For å søke et forbrukslån med lav rente skal du oppfylle noen kriterier:

  • Ha fylt 18 eller 25 år
  • Bo og oppholde deg i Norge
  • Ha en fast minimumsinntekt
  • Ha en fast inntekt
  • Ingen betalingsanmerkninger
  • personlig økonomi.

Du har mulighet for å ta opp et forbrukslån uten sikkerhet hos flere lånetilbydere, og da lønner deg seg å innhente tilbud hos flere banker og sammenligne tilbudene. Dermed har du bedre sjanser for å finne det beste forbrukslånet for deg og din økonomi. Dersom du søker et forbrukslån uten sikkerhet hos låneselskaper som samarbeider med flere banker, har du bedre muligheter for å få lån med gode vilkår og lave renter, ettersom det er mange banker på markedet som tilbyr forbrukslån uten sikkerhet og som konkurrerer med hverandre om å få kunder. Det er til fordel for lånetakerne fordi du kan velge og vrake i tilbud. En annen fordel med å søke et forbrukslån uten sikkherhet hos slike selskaper er at du kun behøver å sende inn en søknad som sendes videre til banker og lånetilbydere. Dette gjør det enklere og raskere for deg og sparer deg for mye skrivearbeid. Du kan også sende inn flere søknader til forskjellige banker på egen hånd og sammenligne tilbudene deres på forbrukslån uten sikkerhet.

Kilde: Finansdepartementet.