Ikke bruk aluminiumsfolie

Bruker du aluminiumsfolie bør du kanskje slutte med det.

Aluminium har vist seg i flere studier å ha en negativ effekt på kroppen.

Kroppen trenger ikke aluminium for å overleve. Aluminium lagres i nyrene, hjernen, lungene, leveren og bukspyttkjertelen og her kjemper den side om side med kalsium om å bli tatt opp raskest. Resultatet av for mye aluminium kan være at skjelettet ditt ikke utvikler seg bra nok, pga for dårlig opptak av kalsium. Dette kan lett føre til dårlig kvalitet på beina i kroppen som igjen kan føre til benskjørhet.

Aluminium har vist seg å kunne skade sentralnervesystemet og bidra til at hjernen blir svekket ved hjelp av oksidativt stress.

I følge forskere, så finnes det også en link mellom aluminium og Alzheimer. Selv om det også finnes uenighet i forskermiljøet i forhold til om aluminium har en direkte link til Alzheimer, så er det kanskje greit å leve etter føre vár-prinsippet?

Aluminium er overalt.

Fra kokekjelen til brusboksen og i aluminiumsfolie. Aluminium finnes i så mange produkter, at det omtrent er umulig å unngå det helt.

Men, det finnes måter som gjør at du kan redusere eksponeringen for aluminium.

Bruk rustfritt stål eller beholdere av glass, istedenfor aluminium. Unngå mat som er lagret i aluminium, og hygiene produkter som inneholder aluminium hydroksyd.

Og ikke minst: Ikke bruk aluminiumsfolie når du lager mat.

En studie fra American University, fant ut at mat som er lagd med aluminiumsfolie kan ha opptil 100 mg av stoffet i seg. Høyere temperatur betydde mer lekkasje av aluminium inn i maten. Studien konkluderte med at aluminiumsfolie kun burde bli brukt til å pakke mat og ikke til varming av mat i stekovn.

Del artikkelen ved å klikke under.