hva-er-ernæring

Hva er ernæring?

Hva er ernæring egentlig? Svaret får du under.

Hva er ernæring? Sagt på en enkel mate, så er ernæring byggeklosser for kroppen og en kilde til energi.

De essensielle næringsstoffene som holder oss i live inkluderer karbohydrater, protein og fett, så vel som fiber, vitaminer, mineraler og vann. Absorberingen av næringsstoffer skjer i det øyeblikket vi begynner å fordøye maten vi får i oss. Da blir de fordelt utover i kroppen, slik at kroppen fungerer slik den skal fungere.

God ernæring betyr å få i seg nok næringsstoffer fra de riktige type matvarene i riktig kombinasjon. Har du en viss kunnskap om mat og hvordan man kombinerer de ulike varene, så kan opptaket bli langt mer effektivt. Det samme gjelder tyggefrekvens, hvor mye du spiser til hvert måltid og hvordan du spiser hver enkelt matvare. Fullverdige næringsdrikker kan faktisk være en fordel, spesielt når det gjelder rå grønnsaker som er vanskelig å fordøye. Gjør du dette riktig, kan det bety mindre sykdommer, mindre sjanse for å havne i en fedme-felle og langt mer energi.

Ernæring er kun én side ved å opprettholde god helse. Andre faktorer som spiller inn er fysisk og mental helse og trivsel. Tenker du positivt, vil dette påvirke helsen din…ja, positivt. Les videre, så får du svar på spørsmålet; hva er ernæring?

For meg personlig, så er en god helse svaret på frihet og lykke. Har jeg god helse, vil jeg kunne nyte livet slik jeg mener det er ment skal nytes og jeg kan i større grad følge mine drømmer. Jeg føler meg ovenpå, lykkelig, gladere og føler jeg har en større evne til å vise empati og sympati i forhold til andre. I motsatt fall kan det virke negativt på helsen og din velvære. Ser jeg tilbake på min tid FØR jeg la om til en sunnere hverdag, så merker jeg stor forskjell på dette området.

Flere og flere eksperter hevder at man bør spise maten slik den er ment skal spises, og ikke få all næring gjennom piller (ikke bare vitaminer, men piller i forhold til psykiske lidelser) og pulver. Fordelen med god og sunn mat, er at det kan fikse mange problem som kroppen ikke klarer å reparere selv. Kroppen er en fantatisk doktor, og kan fikse mye ved å bare få pusterom. Riktig mat kan kickstarte prosessen og gi næringsstoffer som kroppen trenger for å få enda større fart på repareringsprosessen. Økt oksygennivå, eliminering av diverse giftstoffer, bedre fordøyelse og mer energi er bare noen få positive bieffekter av hva riktig ernæring kan gjøre med kroppen din.

Valg av sunne matvarer er den beste medisinen for et godt og langt liv. Sørg for at hver bit du tar teller like mye. Foretrekker du å drikke ernæringen, så sørg i så fall for at det er fullverdige næringsdrikker, basert på ekte råvarer. Dette kan f.eks være smoothies basert på 10 forskjellige frukter og grønnsaker.

Hva er ernæring?

Ernæring er

  • Utnyttelse av mat, som gjør at kroppen vokser, reparerer og vedlikeholder seg selv.
  • Få tak i riktig mengde næringstoffer fra riktig matkombinasjoner.
  • Gjøre smarte valg i forhold til maten du inntar.
  • Riktig ernæring gjør at du utvikler og opprettholder god helse.
  • Et valg; velg riktig ernæring, så velger du også en god livsstil. Nyt maten din.

 

«La mat være din medisin og medisin være din mat» – Hippokrates

«Fremtidens lege vil ikke gi medisiner, men vil gjøre pasienten oppmerksom på hvordan man tar vare på helsen, velge riktig ernæring og utdanne hver enkelt på hva som forårsaker sykdommer, og hvordan man kan hindre at de oppstår» – Thomas Edison

Likte du artikkelen om ‘hva er ernæring’, så del den gjerne med andre ved å klikke under.

Les mer om ernæring.