bedre økonomi 2018

Bedre økonomi 2018

Nytt år og nye muligheter sies det. Og når vi nå nok en gang kan legge bak oss en stri juletid hvor vi gjennomsnittlig brukte 10 000 kroner på gaver, tenker nok mange at det kan være lurt å planlegge økonomien litt bedre for 2018. Om du har vært inne på den tanken så gir vi deg her noen enkle tips for å få det til. 

Sjekk faste avgifter

Om du ikke har gjort det enda, så er starten på året en perfekt tid til å ta en gjennomgang på alle dine faste kostnader. Det betyr alt fra strøm til mobil, forsikringer og ikke minst låneavtaler. Har du flere ulike smålån du nedbetaler på samtidig bør du vurdere å samle alt sammen i et større lån gjennom en refinansiering. Sjekk om du kan få refinansiering av dine lån fra Finansguide.com og få en enkel oversikt over de ulike tilbyderne og hva vilkår de opererer med. Har du boliglån er det alltid lurt å ta kontakt med banken og se om du kan reforhandle rentesatsen du har nå. Bare en liten nedgang her kan fort spare deg for flere tusen kroner i året, og gi deg litt ekstra å rutte med uten at du trenger å kutte kostnader noen andre steder.

Sett opp et budsjett

Kanskje den beste måten å spare penger på er den du har hørt om hundre ganger før, men det at det gjentas ofte i sparesammenhenger betyr ikke at det ikke er effektivt. Tvert om. Ved å sette opp et budsjett får man ikke bare en ordentlig og ryddig økonomi, men det er også lettere å finne ut hvor pengene faktisk forsvinner. Har du noen gang vært forundret på slutten av en måned og tenkt på hvordan bankkontoen egentlig kan være tom? Ved å planlegge utgiftene bedre, slipper en unna slike situasjoner i fremtiden.

Maksimer BSU

Er du under 33 år og ikke har kjøpt deg fast bolig enda, bør du absolutt opprette og spare i en såkalt BSU-konto. BSU står for «Boligsparing for ungdom», og det å plassere sparepengene her vil vi deg en rekke fordeler. For det første vil rentenivået på kontoen være bedre enn på vanlige sparekontoer, ofte også bedre enn enkelte høyrentekontoer, en i tillegg vil du også kunne oppnå en rekke skattefordeler.

Det er totalt 25 000 kroner i året du kan sette inn på en slik konto, og du får 20% av årlige innskudd i fradrag på skatten. Det tilsvarer da opptil 5000 kroner i året. Så bare ved å spare det fulle beløpet i en BSU-konto, så har du plutselig 5000 kroner ekstra. Det totale sparebeløpet er nå for 2018 blitt hevet i tillegg, og økt fra 200 000 kroner til 300 000 kroner.

Som vi nå har sett, så er det ofte små ting som skal til for å sitte igjen med litt mer penger på slutten av året. Men trenger du enda litt flere tips, så kan du lese mer i denne artikkelen som inneholder det meste du kan forbedre innen økonomien din i 2018.