7 tegn på at du kaster bort livet ditt, uten en gang å være klar over det

Innerst inne, vet du at livet ditt er ment å være noe mer.

Så du kan ikke gjøre annet enn å undre om:

“Er dette alt som er å se frem til i livet?”

I begynnelsen er det bare passiv nysgjerrighet. Men over tid, starter den uskyldige lille tanken å gnage – og får deg til å begynne å tvile på det du gjør i livet. Bare litt i begynnelsen, og deretter kommer tvilen krypende. Som en sykdom, smitter den alle andre tanker og får deg til å stille spørsmål ved disse også.

Du er ikke lenger så sikker på hva du gjør, eller de valgene du har tatt, eller hvor du er på vei i ditt liv.

I ett øyeblikk, trodde du at du gjorde det BRA i livet. Og så i det neste, prøver du desperat å riste denne skremmende tanken ut av hodet ditt:

“Hva om hele livet mitt er bortkastet?”

Ikke bortkastet i en dramatisk sammenheng som ved å begå en forbrytelse, og tilbringe resten av livet i fengsel. I stedet er det kanskje det snikende tapet i livet som foregår over år med mange tilsynelatende små, ​​ufarlige vaner og beslutninger. Jeg innså at prosessen med å kaste bort livet er saktegående og skjer ikke over natten, men resultatene er likefult ødeleggende.

Under studiene, trodde jeg verden var min «østers». Jeg flyttet alltid mine grenser for å se hvor jeg kunne ende opp videre. Stå på for å få lederstilling i studentsamfunnet for å vinne? Check! Bli sponset for å delta gratis på internasjonale konferanser? Jepp! Studer og bo i Japan? Been there, done that!

Spol fremover et par år, og jeg har “slått meg til ro”. Du vet, hele greia med 8 til 4, mandag til fredag​​, kontor rutine. På toppen av det hele, hadde jeg min chill-out-etter-jobben-foran-TVen-rutine. Joda, jeg gikk fortsatt ut med venner, men jeg kunne ikke hjelpe annet enn å føle at livet mitt ble redusert til noe mer enn en kjedelig reprise.

Dag inn og dag ut, det var den samme greia om og om igjen.

Så slo det meg: Jeg bare “putter inn mer tid” nå, og venter på at noe bedre skal skje i livet. Hvis ikke det er å kaste bort livet, så vet ikke jeg.

Kan det samme skje med deg? Kaster du bort livet ditt?

Folk flest gjenkjenner ikke disse “ufarlige” rutinene de kan ha falt inn i, så de går rundt i sine liv som om ingenting galt skjer. Men disse rutinene er dødelige i sin tendens til å kaste bort livet hvis de forblir ukontrollert. Folk skjønner ofte ikke hva som skjer før det er for sent.

Så med mindre du lærer deg å sette de i revers nå, kan du ende opp med å se tilbake på livet ditt med anger.

Hvordan finner du ut om du kaster bort livet ditt?

“Bra nok” har blitt den nye standarden. Du forsøker ikke hardt lenger. Du prøver ikke nye ting lenger. Du er godt fornøyd med status quo.

Å være fornøyd med det du har er fint, men pass på at du ikke forveksler det “å være fornøyd” med å “ta til takke med mindre” fordi du er for redd/lat/trøtt til å gå etter det du ønsker. Livet er for kort til å spille svak. Du ønsker ikke å kaste bort ditt.

Du tror arbeid er det eneste som teller. De fleste voksne tilbringer mesteparten av sin våkne tid i arbeid. Selv om det kan være sant, betyr det ikke at arbeidet skal stå for all din våkne tid.

Tilbring tid med venner og familie. Nyt dine hobbyer. Gå på et nytt eventyr. Jobb for å leve; ikke lev for å jobbe.

Du må alltid ha det aller siste leketøyet. Kan du ikke klare deg uten den nyeste mobiltelefonen, luksusbilen eller den siste kleskolleksjonen som nylig kom ut? Vi har alle svakheter. Men dersom du alltid jakter etter materielle ting, bør du spørre deg selv hvorfor.
Kan jakten på nye gadgets være en refleksjon av din ulykkelighet og lengsel etter noe mer i livet?

TVen er din beste venn. Amerikanerne bruker i gjennomsnitt over 30 timer i uken foran TV’en. Det er over fire timer i døgnet.

Kanskje du burde bruke litt av denne tiden på venner og kjære i stedet. Ellers kan du muligens ende opp å dø alene. Høres ekstremt ut, jeg vet det, men det er ditt liv vi prøver å redde fra å bli bortkastet her.

tv
Bruker du mye tid foran TV? Kanskje du bør prioritere tiden bedre?

Du har alltid en grunn til ikke å ta affære. Er det ikke rart hvordan noen folk sier de vil ha noe, men som faktisk aldri tar AFFÆRE for å få det til å skje? Kanskje det er å antyde at de ønsker å reise, få en ny jobb, eller finne en ny kjæreste/venninne. Men så snart de sier de vil ha noe, så saboterer de sine egne planer ved å lage en endeløs liste med unnskyldninger for hvorfor det ikke vil fungere.

Husk alltid at passivitet ikke får deg noen vei i livet, bortsett fra til et sted fylt med anger.

Du tar deg ofte selv i å gjenoppleve fortiden. Ah, de “gode gamle dagene”. Du har kanskje hørt dine eldste bruker slikt språk. De eldre kan kanskje ikke bli med på nye eventyr så ofte som de gjorde før, men hva med deg?

Er du virkelig fornøyd med å tilbringe dine våkne timer med å gjenoppleve de gode gamle stundene, mens andre faktisk går og opplever nye eventyr.

Du lar andre fortelle deg hvordan du skal leve. Masse folk vil komme inn i livet ditt – velmenende eller ikke – som vil prøve å fortelle deg hvordan du skal leve livet ditt. Vil du lytte? Å tenke gjennom dette vil være et godt første skritt for deg. Det er ditt liv, og du får bare én sjanse til å leve, så ikke kast det bort ved å leve avhengig av andres kommanderinger.

Valget er ditt

Hva ville du angre mest? Vil det være å nyte livet fullt ut, eller dra deg gjennom hver dag og kaste bort livet ditt? Strekke deg etter dine drømmer, eller klage over hva som kunne ha blitt, men aldri ble? Gå veien som du har valgt for deg selv, eller gå noen andres vei bare fordi du ble fortalt du skulle gjøre det?

Et liv som kunne ha vært, men aldri var effektivt er et bortkastet liv.

Du fortjener så mye mer så her er din sjanse.

Ingen vet hva morgendagen vil bringe, men du har et valg i dag. Dette valget vil være noe du enten ser tilbake på med glede, eller med dyp beklagelse innerst i ditt hjerte i stedet.

Jeg for min del, har valgt å leve livet på mine egne premisser. Ingen flere kjedelige repriser. Ingen flere selvruinerende unnskyldninger. Ikke mer tid å kaste bort.

I dag er starten på et nytt eventyr.

Hva venter du på?