Disse 4 triksene gir deg billigere lån

Lav rente gir billig lån. Følger du disse tipsene sørger du for at ditt lån til enhver tid har lavest mulig rente, enten det er snakk om boliglån, forbrukslån eller billån.

1. Ikke nøy deg med kun ett søk!

Én søknad er ikke nok. Søk lån hos flere aktører for å presse ned renten.

Om du så ringer rundt til forskjellige banker for boliglån, søker hos flere utlånere av forbrukslån eller sonderer terrenget for tilbydere av billån er en ting sikkert: Holder du deg til kun en bank risikerer du å få høyere rente enn om du prøver deg hos flere.

Vi nordmenn er flinke til å sammenligne pris når vi skal kjøpe ting som elektronikk, hvitevarer og lignende, så hvorfor skal vi ikke være like flinke når det kommer til banktjenester?

Du forplikter deg ikke til noe før du signerer låneavtalen. Søker du eksempelvis på forbrukslån kan du søke hos flere, sammenligne renten de ulike utlånerne tilbyr og deretter velge banken som gir deg lavest rente.

2. Forhandle lånet ditt

Har du mottatt flere tilbud etter å ha søkt hos ulike aktører, kan du selvfølgelig slå deg til ro med banken som gir deg den beste renten. Ønsker du derimot å presse ned renten ytterligere, kan du bruke de ulike tilbudene som forhandlingskort!

Banken ønsker å ha deg som kunde, og er derfor villige til å strekke seg langt for at du skal bli med på deres lag. Det kan du bruke til din fordel. Gir eksempelvis DNB deg en dårligere rente enn Danske Bank på boliglånet, kan du gå til DNB og si at du heller låner hos Danske Bank hvis ikke DNB kan gi deg en lavere rente.

Denne metoden gjelder ikke kun for boliglån, skal du søke forbrukslån eller billån bør du bruke samme taktikk! I verste fall får du et nei, i beste fall kan du spare tusenvis av kroner.

3. Husk å reforhandle!

Nå som du har fått innvilget lån og akseptert vilkårene gjelder det å vedlikeholde en lav rente. Det smarteste du da kan gjøre er å reforhandle lånet ditt ved å simpelthen spørre banken din om de kan senke renten på lånet ditt.

Også i denne settingen kan du spørre en annen aktør om de ønsker å refinansiere lånet ditt mot en lavere rente enn det du har i dag. Ønsker du det kan du bruke det som et forhandlingskort hos din nåværende bank: «Jeg har blitt tilbudt lavere rente i en annen bank, kan dere gi meg et bedre tilbud?»

Dette bør du gjøre etter at du har nedbetalt lånet ditt i en stund og vist at du kan betale for deg, deretter bør du gjenta det enten hver 6. måned eller årlig, det kommer an på hvor stort lån du har og hvor lenge du skal betale det ned.

Pengene du kan spare på denne taktikken er virkelig verdt pågangsmotet ­– for bankene er slike forespørsler hverdagskost!

4. Følg med på styringsrenten

Har du lagt merke til at renten på lånet ditt automatisk settes opp med en gang sentralbanken annonserer at styringsrenten heves? Når styringsrenten derimot senkes kan det ta lang tid før banken din reagerer og setter ned også din rente. Derfor bør du følge med på når sentralbanken setter ned renten, for deretter å ringe banken din og høre om de kan gjøre noe med renten på også ditt lån.

Har du forbrukslån eller billån er oppfølgingen fra banken desto dårligere når det kommer til styringsrenten, så her gjelder det virkelig å følge med og stå på kravene. Det nytter å mase!

Kilde: Dinero.no

1 hendelser på “Disse 4 triksene gir deg billigere lån”

  1. Tilbakeping: Importere bil fra Sverige - Megetnyttig.no

Stengt for kommentarer.